Ajettelet, että voit vain ostaa ja ostaa

 
 

Tietoinen kuluttaminen: 10 toimintaa tietoisten ja kestävien ostosten tekemiseen

Todettakoon, että ostotottumuksemme ovat yhtä myrkyllisiä kuin pikamuoti itse. Hukumme polyesteriplanktonin mereen tukehtuen kaatopaikan tyylikkyyden höyryihin. Mutta älä pelkää, siellä on pelastuslautta, ja se on muodoltaan “tietoinen osto”. Varaudu, on aika sukeltaa syvälle vähittäiskaupan valtamereen, aseistettuna 10 luotettavalla tietoisen kulutuksen sukelluskellolla:

1. Tutki, tutki, tutki: Ennen kuin käytät pankki- ja luottokorttia, googleta ihmeessä kyseinen tuotemerkki. Ovatko he hikipajan mestareita? Saastumisen kannattajia? Seuraa heidän toimitusketjuaan.

2. Ystävysty paikallisen ompelijan kanssa: luovu kertakäyttöisestä, ota vastaan ​​kestävä tuote! Opi rakastamaan pieniä koristeita, ompeleita ja korjauksia. Ystävystykää räätälin kanssa, he ovat vaatemaailman taikureita. He opettavat sinulle ikivanhoja vaatteiden entisöintitapoja.

3. Secondhand, sankareitten kauppa. Ennen kuin annat periksi uuden Zara-mekon seireenilaululle, sulje korvasi ja antaudu muuhun. Vintage-löydöt, rakastetut aarteet, historialliset vaatteet – nämä ovat vaatteita, joiden kankaaseen on kudottu tarinoita. Lisäksi se on halvempaa kuin terapeuttisi, ja olkaamme rehellisiä, me kaikki tarvitsemme terapiaa.

4. Tue eettisiä kauppiaita: Etsi merkkejä, jotka oikeasti toimivat. Löydä ympäristösoturit, reilun kaupan taistelijat ja luomuherrat. Ne saattavat maksaa hieman enemmän, mutta sijoitat tulevaisuuteen, et vain tilapäiseen vaatekaappiisi.

5. Määrä ei korvaa laatua: Yksi hyvin tehty, ajaton tuote on kymmenen polyesterituotteen arvoinen. Sijoita laadukkaisiin materiaaleihin, klassisiin leikkauksiin ja käsityötaitoon, joka sisältää "perintöä", ei "kaatopaikkarehua".

6. Vuokraa tuote, älä koko myymälää: Harkitse tuotteen vuokraamista sellaisissa erikoistilanteissa, joissa ne huutavat "katso minua, olen upea!". Nykyään on hyviä vuokrauspalveluita, jotka ovat täynnä design-housuja, joita voit käyttää kerran ja luopua niistä ilman syyllisyyttä (ja säilytyspainajaista).

7. Pidä vaihtaribileet: Kerää muodin ystävät yhteen ja järjestä vaihtaribileet! Vaihda vaatteita, asusteita ja kaikkea, mikä kerää pölyä kaapissasi. Se on kuin aarteenetsintää ja mahdollisuus virkistää vaatekaappisi vaikuttamatta vähittäiskaupan apokalypsiin.

8. Tee-se-itse: pyyhi pöly pois ompelukoneesta, nappaa kangaspalat ja päästä sisäinen luovuus valloilleen. Omien vaatteiden valmistaminen on äärimmäistä mindfulnesstekoa, kapinaa trendien tyranniaa vastaan. Lisäksi tyytyväisyys siitä, että diggaa jotain omaa tekemääsi? Korvaamatonta.

9. Korjaa, käytä uudelleen tai uusin tavoin: Ennen kuin heität repeytyneen paidan tai tuotteen rikkinäisen vetoketjun vuoksi, mieti miten korjata se. Pieni korjaustaika voi tehdä ihmeitä, pidentää vaatteidesi käyttöikää ja pitää ne poissa kaatopaikalta. Jos et voi korjata sitä, käytä sitä uusin tavoin! Tee siitä vanhasta huivista päänauha ja repeytynestä t-paidasta puhdistusrätti. Luovuus on aseesi jätesodassa.

10. Kuuntele sisäistä minimalistiasi: Kysy itseltäsi, tarvitsetko sitä todella? Onko se ohikiitävä mielikuvitus vai aito halu? Opi muokkaamaan vaatekaappiasi tehokkuudella ja pidä vain ne, jotka herättävät iloa (ja jotka sopivat, huh). Muista, että vähemmän on enemmän, ellemme puhu paljeteista, niin enemmän on aina enemmän.

Edellinen
Edellinen

Mitä eroa on Carbon Neutral ja Climate Neutral välillä?

Seuraava
Seuraava

10 vinkkiä ympäristötietoisten lasten kasvattamiseen